Bamboe Massage

De bamboe massage zorgt voor totale ontspanning, werkt verkwikkend maar is vooral ‘stimulerend’. Heb je energie en kracht nodig dan is deze massage een ‘must’ om uit te proberen. De bamboe massage is een relatief nieuw en opkomende massagevorm in Nederland en komt oorspronkelijk uit China. Door het gebruik van bamboestokken, die speciaal ontwikkeld zijn voor deze massage, kan je tijdens deze massage dieper werken en worden de zenuwuiteinden in je huid en oppervlakkige spieren geprikkeld. Het masseren van het gehele lichaam met bamboestokken in combinatie met warme massageolie zorgt voor een diepe ontspanning, verbetering van de afvoer van afvalstoffen (zuivering van het lichaam) en het stimuleert de bloedsomloop.

Betekenis Bamboe
In China heeft Bamboe een speciale betekenis. De plant, die altijd groen is en bij uitdrogen niet verkleurd, staat daarmee voor jongheid. Daarnaast staat de plant door de sterkte en buigzaamheid. Om deze reden word de plant nog steeds in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt.

Oorsprong Bamboe
Oorspronkelijk komt bamboe massage uit China en is gebaseerd op de 5 elementen van water, aarde, vuur, metaal en hout. Deze elementen beschrijven het natuurlijke proces van het leven. Bamboe is een plant die een positieve invloed op lichaam en geest heeft.

De vijf elementen:

Water staat in verband met het Noorden, de kleur Zwart en de planeet Mercurius.

Aarde staat in verband met het Midden, de kleur Bruin en de planeet Saturnus.

Vuur staat in verband met het Zuiden, de kleur Rood en de planeet Mars.

Metaal staat in verband met het Westen, de kleur Wit en de planeet Venus.

Hout staat in verband met het Oosten, de kleuren Blauw en Groen en de planeet Jupiter

De vijf elementen beschrijven onze relatie met externe en interne fenomenen, ze beschrijven een tot stand gebrachte cyclus of een natuurlijk proces van het leven.

Wat doet een ‘Bamboe massage’

  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Zorgt voor diepe ontspanning
  • Kalmeert de spieren, effectieve aanpak van spanningsknopen (in bijv. nek en schouders)
  • Bevordert lichaamsenergie
  • Helpt het lichaam te zuiveren van afvalstoffen. (Het stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen)

Wanneer een ‘Bamboe massage’

  • Als je houdt van een wat stevigere massage
  • Bij vastzittende spieren
  • Als je houdt van massages en eens wat anders wil.

Deze massage helpt in het bijzonder tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na deze massage in betere conditie.

Na de massage voel je je energieker en krachtiger.