Waxen

Hars en wax zijn allebei ontharingsproducten, maar verschillen erg van elkaar. Hars is een verouderd product, dat vooral gebruikt wordt door schoonheidsspecialisten. Het grootste verschil tussen hars en wax is dat hars zich aan de huid hecht, met als gevolg dat de huid belast wordt.Dit zorgt voor irritatie en beschadiging van de huid.
Bij salon Just You wordt een unieke wax gebruikt met elastische bestandsdelen die er voor zorgt dat de wax alleen om het haartje klemt en niet aan de huid hecht. Hierdoor wordt de huid niet alleen minder belast, maar is waxen ook minder pijnlijk.
Het voordeel van waxen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

Welke lichaamsdelen kunt u waxen :

Benen, gezicht, oksel, bikinilijn, rug, armen, bovenlip, neus , bikinilijn Waxen van het lichaam is ideaal voor vakantie.

Omdat de haren drie tot zes weken weg blijven is waxen de uitkomst voor als u op vakantie gaat. Elke dag scheren is namelijk niet meer nodig.
Begin dus optijd met waxen… En plan de eerste 3 wax afspraken om de 14 dagen , zo heb je alle haargroei fasen gehad en blijven de haren zo lang mogelijk weg en heb je het beste resultaat.
Daarna kun je het waxen om de 4 tot 6 weken bijhouden en zo heb je heerlijke gladde benen op je vakantie of in de zomer ☀️

TIPS:

  • Het is belangrijk dat de haren bij voorkeur een centimeter lang zijn. De haren mogen ook niet te kort zijn omdat de wax er dan minder grip op heeft. Hoe langer hoe beter….
  • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bodymilk of olie. Door gebruik van vetten en olien kan de werking van de wax sterk verminderen.
  • Neem de dag voor het waxen de tijd om onder de douchen even goed te scrubben. Door de dode huidcellen te verwijderen, krijgt de wax een betere grip op de kortere haartjes.
  • Kijk naar je cyclus

Je plant een waxbeurt best na je menstruatie, omdat je pijngrens de week erna een stuk hoger ligt.

Tips voor na het waxen :

  • Als u aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een scrub behandeling toe op de huid die gewaxt is , te beginnen vanaf 24-48 uur na het harsen.
  • Vermijd tot 48 uur na het waxen: zonnebaden, zonnebank, een heet bad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen.